vrijdag 23 april 2010

Begin




Het is zover! Sinds gisteren hebben we de sleutel van wat L’Ancien Café zal gaan heten.

Weliswaar is de overdracht nog niet officieel, maar Saäd, de eigenaar, vindt het prima dat Chris alvast aan het schilderwerk is begonnen. Zelf is hij bezig met het dichtmetselen van de doorgangen.


Afgelopen woensdag hebben we bij de Sikkenswinkel in Montpellier de verf opgehaald. Precies dezelfde kleur als op onze eigen luiken. Met Photoshop hadden we verschillende kleuren uitgeprobeerd op een foto van het huis, en blauw-grijzig is toch de beste keus.

Inmiddels is de voordeur in de verf gezet, en de binnenkant van de luiken van de eerste en tweede verdieping. Het geeft zo een prima indruk hoe het gaat worden. Het is niet de normaalste manier om een verbouwing te beginnen, maar het is wel prettig voor het aanzicht van het pleintje.


Volgens Marie-Thérèse, een mevrouw uit het dorp, zijn de trappen binnen van graniet. Ze vond ze prachtig. Dat wordt dus schoonmaken!

Allerlei mensen maken een praatje en willen graag even binnenkijken, dat vertraagt het werk nogal. Als het nieuwtje eraf is, zal dat vanzelf wel minder worden.


Groepsgewijs worden de resultaten besproken, en zelfs de hond, Gina, blijft kijken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten